11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kaş Tarihi Yerleri

Kaş tatili yalnızca deniz ve yeşilin buluşma noktasında bir tatil yapacağınız anlamına gelmemektedir. Kaş tarihi yerleri tasavvur dahi edemeyeceğimiz kadar eski dönemlerde yerleşim yeri olmuş bölgelerdendir ve bu yüzden Kaş tatili sırasında doğanın sunumlarını hayranlıkla seyrederken aynı zamanda tarihi de yaşayacaksınız. Kaş tatili sırasında ziyaret edeceğiniz bu Kaş tarihi yerleri kalıntılarını yalnızca belirli yerlerde görmeyeceksiniz; ulaşımınız sırasında yol üzerinde birçok tarihi kalıntıyla karşılaşabileceksiniz.

Kaş tatili sırasında görebileceğiniz Kaş tarihi yerleri arasındaki ilk antik kent Antiphellos olmalıdır. Likyalılar dönemi kadar eski bir tarihe dayanan Kaş tarihi yerleri içindeki Antiphellos daha sonra Roma ve Bizans dönemlerinde de karşımıza çıkmaktadır. Hala düzgün bir şekilde duran surları, anıt mezarı ve tiyatrosu ile Kaş tarihi yerleri arasındaki bu ören yerini ziyaret edebilirsiniz. Hemen bu antik kentin üst kısmında yer alan bir diğer Kaş tarihi yerleri arasındaki ören yeri olan Phellos kalıntılarını da görebilirsiniz.

Kaş tatili esnasında ziyaret etmeniz gereken bir başka Kaş tarihi yerleri içinde sayılması gereken ören yeri ise Trysa’ dır. Gölbaşı’ nda bulunan bu antik kentin en önemli kalıntısı “Gölbaşı Heroonu” olarak adlandırılan yapılardır. “Gölbaşı Heroonu”nu kayalara oyulmuş lahit ve onun çevresindeki duvarlar oluşturur. Duvar üzerindeki resimlerle koca bir tarihi Kaş tarihi yerleri arasındaki bu antik kent ile görsel bir şekilde yaşayacaksınız.

Yine Kaş doğasını gözler önüne seren ve Kaş tarihi yerleri arasında görebileceğiniz bir başka isim ise Simena’dır. Buradaki taş kalıntıları deniz manzarası birlikteliğinde inceleyebilirsiniz. Kaş tatili sırasında ziyaret edeceğiniz neredeyse tüm Kaş tarihi yerleri arasındaki yapılar ihtişamlı bir manzara ve deniz eşliğinde sizi karşılar. Bu yüzden Kaş tarihi yerleri ziyareti sırasında tarihimizi öğrenebilecek, kültür tarihimiz hakkında çıkarımlarda bulunabilecek ve Kaş’ ın büyüleyici doğasında huzur bulabileceksiniz. Bu yaz Kaş tarihi yerleri ile uzun ve huzurlu vakitler geçirebilirsiniz. Kaş'ta bulunan ekonomik hotel seçeneklerinden yararlanarak Kaş tatili sürenizi uzun tutabilir ve Kaş tarihi yerleri ile geçmişin izlerine doğru bir yolculuk yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder