11 Mayıs 2011 Çarşamba

Erken Rezervasyon İptal Sigortası

Her yaz isteriz bulunduğumuz ortamdan uzaklaşıp bir tatil ile üzerimizden tüm sıkıntıları atmayı, yıla daha rahat başlamayı; ancak maddi açıdan sıkıntı yaşamamak için birkaç yılda bir tatile çıkmanın daha uygun olduğunu düşünürüz. Erken rezervasyon fırsatlarından her ne kadar haberdar olsak da ya o tarihte başka bir iş çıkarsa, ya iptal etmek zorunda kalırsak diye düşünerek erken rezervasyon imkânlarından yararlanmayı tercih etmiyoruz. Oysa erken rezervasyon iptal sigortası ile bu tarz sıkıntıların olmayacağını söylemek gerekecektir.

Peki, nedir erken rezervasyon? Erken rezervasyon yazın çıkacağınız tatili aylar öncesinden ayarlamanız ve yazın satın alacağınız fiyattan daha uygun bir fiyata tatile çıkabilmeniz anlamına gelmektedir.  Erken rezervasyon fırsatlarından en üst noktada yararlanmak istiyorsanız çok daha erken davranmanız gerekecektir. Ocak ayında başlayan erken rezervasyon fırsatları haziran ayına kadar devam etmektedir; ancak ocak ayında yaptıracağınız erken rezervasyon ile haziran ayında yaptıracağınız erken rezervasyon indirimleri arasında büyük fark da olacaktır. Ocak ayında yaptırdığınız erken rezervasyon ile sezon fiyatı üzerinden yüzde elliye varabilecek indirimlerle istediğiniz otel de tatil keyfini yaşayabileceksiniz.

Peki, ya büyük bir indirimle erkenden satın aldığımız tatili iptal etmemiz gerekirse ödediğimiz parayı geri alma ihtimalimiz nedir? Tatilcileri erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmaktan alıkoyan etmen budur; ancak erken rezervasyon iptal sigortası ile böyle bir sıkıntı yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Eğer tatilinizi satın aldığınız dönemde erken rezervasyon iptal sigortası da yaptırırsanız iptal etmeniz gerektiği bir durumda, sigorta ücreti kesilmesi şartıyla,  yaptığın bütün ödemenizi geri alabileceksiniz. Kısacası her yaz tatile çıkabilmeniz için, erken rezervasyon sayesinde, önünüzde herhangi bir engel  kalmayacaktır. Özellikle de erken rezervasyon iptal sigortası ile gönlünüz rahat bir şekilde tatilinizi erkenden, çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder