16 Ağustos 2011 Salı

5 Yıldızlı Otel

5 yıldız otel, Türkiye'nin tatil yörelerinde bolca bulunan lüks tatil mekanlarıdır. 5 yıldız otel, müşterilerin rahat edebilmeleri için her türlü imkan ve olanağı kullanan otellerdir. Bu sebeple, her yıl daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Her yıl milyonlarca kişi, Türkiye'de bulunan 5 yıldız otel tesislerinde konaklamaktadır. Bu yazımızda, genel olarak 5 yıldız otel ile ilgili bilgiler vereceğiz. 5 yıldız otel tesislerinin nerelerde kurulduğunu, konumunu; yurt içi ve yurt dışından gelen konukların 5 yıldız otel tesislerine hangi yollarla ulaşabilecekleri, 5 yıldız hotel tesislerinin genel bilgileri, 5 yıldız otel tesislerinde bulunan odaların nitelikleri ve odalarda bulunanlar, en sonunda da neden 5 yıldız otel tercihinde bulunmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

5 Yıldızlı Otel
5 Yıldız Otel Tesisleri Nerelerde Kurulmuştur?
5 yıldız otel, ülkemiz açısından değerlendirildiğinde, genellikle sahil beldelerinde ve tatil kasabalarında kurulmuştur. Bunun en büyük nedeni, yurt içinden ve yurt dışından her yıl milyonlarca kişinin bu sahil beldelerinde tatilini geçirmek istemeleridir. Yani, ihtiyaç nedeniyle söz konusu yerlerde 5 yıldız otel kurulmaktadır.
5 yıldız otel, sadece tatil kasabalarında kurulmaz elbette. Türkiye'de "büyükşehir" statüsünde bulunan illerin tamamında 5 yıldız otel bulunmaktadır. Örneğin İstanbul'da onlarca 5 yıldız otel yer almaktadır. Bunun de sebebi, İstanbul'da tarih ve kongre turizminin gelişmiş olmasıdır.

5 Yıldız Otel Kriterleri
  • 5 yıldız otel tesislerinde, mutlaka en az bir adet asansör bulunmalıdır. Bu asansör, müşterilere sunulmalı ve onların rahatça inip çıkabilmeleri sağlanmalıdır.
  • 5 yıldız otel odalarının tamamında, en az bir adet çalışma masası yer almalıdır. Yine çalışma masası ile birlikte merkezi aydınlatma düğmesi ve acil durum düğmesi de tüm odalarda bulunmalıdır.
  • 5 yıldız otel banyolarında, resepsiyonla istenildiği an iletişime geçilebilecek telefonlar bulunmalıdır. Bu telefonlar, herkes tarafından istenildiği gibi kullanılmalıdır.
  • Söz konusu 5 yıldız otel tesislerinde bulunan oda sayısının en az yüzde 5'i kadar, sigara ve tütün mamüllerinin içilmediği odalar yer almalıdır.
  • 5 yıldız otel oda servisinin, 24 saat aktif olması ve müşterilere hizmet sunması mecburidir. 24 saat oda servisi olmayan oteller, 5 yıldız otel statüsünde değerlendirilmez.
  • 5 yıldız otel tesislerinin hepsinde, garaj ya da otopark yer almalıdır. Söz konusu otopark ve garajlarda, istenildiği gibi müşteriler arabalarını park etmelidir ve bu otoparktan yararlanmalıdır. Otopark bekçisi de mutlaka olmalıdır.
  • 5 yıldız otel odalarının hepsinde, uydu kanallarını çeken televizyon bulunmalıdır. Bu televizyonları misafirler, dilediği gibi açıp kullanabilmeli ve uydu kanallarını seyredebilmelidir.
  • 5 yıldız otel tesisleri, internet hizmeti sunmalıdır. Müşterilerin rahatça internete bağlanabilmeleri için odalarında wireless yer almalıdır.
  • 5 yıldız otel personellerinin hepsi, eğitimli ve işinde uzman olmalıdır. Özellikle konuklarla ilgilenme konularında, söz konusu personeller, tüm maharetini göstermelidir.
  • Resoranlar da 5 yıldız otel kalitesine uygun olarak düzenlenmelidir. 5 yıldız otel restoranlarından en az bir tanesi, a'la carte olmalıdır. Yine farklı tatları sergileyen lokanta ve restoranlar da bulunmalıdır.
  • 5 yıldız otel içerisinde, mutlaka en az bir tane konferans salonu bulunmalıdır. Özellikle iş arkadaşları ile tatil yapmayı düşünen kişilerin ya da firmaların, bu konferans salonlarından faydalanmaları sağlanmalıdır.
  • 5 yıldız otel katlarında yer alan koridorlarda da, resepsiyonla iletişim halinde olan bir telefon yer almalıdır.
Neden 5 Yıldız Otel Tercihinde Bulunmalıyım?

Çünkü 5 yıldız otel, sizin gerçek bir tatil yapmanız için düzenlenmiş mekanlardır. Ekonomik tatil fırsatlarından faydalanmak için 5 yıldız otel tesislerine, önceden erken rezervasyon yapınız ve "hesaplı tatil" keyfini yaşayınız. Şimdiden 5 yıldız otel bünyesinde keyifli tatil geçirmenizi diliyor, iyi eğlenceler diyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder