19 Temmuz 2011 Salı

Kaşta Gezilecek Yerler

Kaş'ta gezilecek yerler ile güzel bir yolculuk....
Eşsiz manzaralara sahip, doğayla başbaşa bir tatil geçirmek isterseniz Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Antalya’ya bağlı olan bir ilçe Kaş’ı tercih edebilirsiniz. Kuzeydoğusunda Elmalı, doğusunda Finike , batı ve kuzeyinde Muğla, güneyinde de Akdeniz bulunuyor. Kaşta gezilecek yerler ile harika zaman geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. Tatile çıkmadan Kaşta gezilecek yerler listenizi oluşturmayı unutmayın. Bizden size hafızanızda bir yere not edebileceğiniz birkaç öneri, Kaşta gezilecek yerler listesi. Üstelik ekonomik tatil yapmak isteyen tatilcilerin ilk sıralarında yer alan Kaş otelleri ve harika deniz restoranları ile sizleri bekliyor. Ekonomik tatil keyfini yaşayabileceğiniz hotel seçenekleri ile de en ekonomik tatilinizi yaparsınız.

Kaş tatili sırasında Kaşta gezilecek yerler listenize Kekova’dan başlayabilirsiniz. Kaşta gezilecek yerler listesinde bulunan ve bölgeye de adını veren Kekova Adası, Simena’nın tam önünde Kaş-Demre arasında yer almakta olup, Kekova Adası depremlerle kısmen suya batmış olduğu için batık şehir olarak anılır.

Kaş tatili sırasında Kekova’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz, yolunuza Kekova Adası'nın karşısında Kaleköy ve biraz ileride de yatlar için sakin bir koy olan Üçağız Köyü ile devam ederken Simena’dan tekneyle 10 dakikalık uzaklıkta yer alan ada üzerinde bulunan Tersane Koyu’na tekneyle ulaşılabilirsiniz. Kaşta gezilecek yerler arasında bulunan Kekova’da batık şehir üzerinden teknelerle geçerken su altında kalan şehrin izlerini ve merdivenleri görebilirsiniz. Kaşta gezilecek yerler Kaş tatili ile sizleri bekliyor.
Kaşta gezilecek yerler dışında yapılabilecek aktiviteler nelerdir?
Kasta Gezilecek Yerler
  • Kaşta gezilecek yerler dışında yamaç paraşütü yapabilirsiniz.
  • Kaşta gezilecek yerler içerisinde nehir ve deniz kanosu yapabilirsiniz.
  • Kaşta gezilecek yerler içerisinde bisiklet turu yapabilirsiniz.
  • Kaşta gezilecek yerler de bulunan kanyonda yürüyüş yapabilirsiniz.
Kaş tatili sırasında burada bulunan turistler 700 metre yüksekliğindeki Kırdavlı pistinden yamaç paraşütü yapabilme şansını yakalayabiliyorlar.  Kaşta gezilecek yerler arasında Muğla sınırındaki Eşen Çayı’nda nehir kanosu yapabiliyor ve  Demre’ye bağlı Kekova’da deniz kanosu keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Kaş tatili günlüğünüze 1500 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası’nıda ekleyebilirsiniz çünkü Kaş tatili ile dağ bisikleti turuna da katılabilirsiniz. Saklıkent, Hacıoğlan Köyü, Kapıtaş ve Kıbrıs Deresi kanyonlarında da yürüyüş yapma imkanına sahip olabilirsiniz Kaş tatili esnasında. Kaşta gezilecek yerler içerisinde bulunan harika manzaraya sahip olan doğal güzellikler içerisinde daha birçok yeri gezme imkanına sahip olabilirsiniz. Kaş tatili esnasında Kaşta gezilecek yerler listesinde bulunan yerleri ziyaret ederken yanınızda bir fotoğraf makinası bulundurmayı da ihmal etmeyin diyebiliriz.

Kaşta gezilecek yerler dışında neler yapabiliriz?
Kaşta gezilecek yerler listenizde adına rastladığınız birçok yer dışında başka aktivitelerde yapabilir, amacınız sadece dinlenmek ise gün boyu kitap okuyup denize girebilirsiniz. Kaşta gezilecek yerler arasında mavi yolculuk yapmayı da ihmal etmeyin.

1 yorum:

  1. Tatil benim gibi jetgenç den kazandığın bedava biletlerle yapılır... Eee öğrenci olunca durum bundan ibaret. Bu arada yazı çok güzel. Aklımın bir köşesine yazdım!

    YanıtlaSil