18 Haziran 2012 Pazartesi

Fethiye Doğal Güzellikleri

İşte Fethiye de gezilecek yerler

Fethiye Doğal Güzellikleri
Bu sene Fethiye de gezilecek yerler de mükemmel bir tatil yapmak istiyorsanız, size önce ölü denizden bahsetmemiz gerekiyor. Fethiye tatili yapmadan önce Fethiye de gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olmanız, tatili nasıl programlamanız gerektiği konusunda size yol gösterebilir. Eğer sloganınız ekonomik tatil yap ve en iyi oteli kap ise, işte size ekonomik tatil için Fethiye tatili seçenekler. Tabi seçtiğiniz otelin sadece ekonomik olması yetmemeli, aynı zamanda kaliteli bir tatil oteli de olmalı. İşte bunun için Turizm Bakanlığı onaylı Fethiye otellerini tercih etmelisiniz. Milliyet seri ilanlarında Fethiye tatili için çok harika oteller var, tatil oteli seçmeden önce etatil sitelerine ve gazetelerdeki tatil ilanlarına bakmayı sakın ihmal etmeyin.


Fethiye doğal güzellikleri

Yazımızın girişinde de belirttiğimiz gibi Fethiye doğal güzellikleri arasında en baş sırada ölü deniz geliyor. Ölü deniz, çamurundan suyuna kadar bir çok derde deva, şifalı bir denizdir. Eklem ağrılarına, cilt problemlerine, yaşlılık belirtilerine iyi gelen minerallere sahip olan ölü deniz, Fethiye doğal güzellikleri arasında ilk sırada yer alıyor. Fethiye de gezilecek yerler listenizi oluştururken ölüdenüz için birkaç gün ayırmayı ihmal etmeyin.

Fethiye de gezilecek yerler

  • Af kule
Burası Fethiye de gezilecek yerler listesinde ölü denizden sonra değerlendirmenizi istediğimiz bir yer. Dalış yapanların tercih ettiği Af kula, denizi ve doğasıyla sizi büyüleyecektir. Ölü deniz semalarından kalkan teknelerle Af kuleye ulaşmanız mümkün.

  • Kayaköy
Likyalılar döneminden kalan köy, terk edilmiş eski bir yerleşim birimi olarak günümüzde adeta açık hava müzesi formundadır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmayla boşaltılan köylerden biridir. Rumların kaldığı köy, Kuşadası’nda ki Şirince köyü gibi yalnızlığa terk edilmiştir. Ancak görülmeye değer bir yerdir.
  • Hisarönü
Dik rampaları aşarak ulaşabileceğiniz hisarönü, Fethiye tatili süresince mutlaka görmenizi önerdiğimiz, eğlence mekanlarıyla ünlü serin esen rüzgarlara sahip bir yerdir. Fethiye tatili yaparken akşamları Hisarönü’nde olmaktan büyük keyif alacaksınız. Canlı, hareketli bir tatil akşamı için Fethiye tatili programınızda Hisarönü size yetecektir.
  • Tios
Fethiye de gezilecek yerler listemizde yer alan Tios agorasını mutlaka görmelisiniz. Taş yapı, mimari detaylar çok hoşunuza gidecek ve eski uygarlıkların şehir yapılarını inceleme şansını bulacaksınız. Mesela Tios agorasının girişindeki taş kemerler, taş kapılardan geçtiğinizde karşınızda çıkan eserler gerçekten göz kamaştırıcıdır. Buranın hamamı ve amfi tiyatrosu da dikkat çekici güzelliktedir. Gördüğünüzde fark edeceksiniz ki, sanat ve konfor en eski uygarlıklardan bu yana insanların yerleşik hayat geçtiklerinde vazgeçemedikleri bir detay olarak hep var olagelmiştir.

Neden Fethiye tatili yapmalı

  • Görülmeye değer onca yer, Fethiye de gezilecek yerler varken burada tatil yapmamak olmaz.
  • Denizi, doğası ile Fethiye tatili Türkiye’de yapabileceğiniz en güzel tatillerden biridir.
  • Ölü deniz bile tek başına Fethiye tatili yapmak için geçerli bir nedendir.

Bu yılın en favor tatili Fethiye de gezilecek yerler ile yapılıyor. Fethiye otelleri arasında Green Forest Holiday Village, Sahra Su Otel, Nevada Su Otel de konaklayarak en muhteşem tatil keyfinizi yaşayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Kayaköy, tlos, hisarönü... Çok güzel yerler. Fotoğraf çekmeye doyamıyor insan. Ama daha bir çok yer var. Letoon, Saklıkent, Pınara, Kelebekler Vadisi... Var da var... O kadar çok yer var ki fethiyede gezilecek yerler deyince hemen hemen hepsini hatırlayamıyorsunuz bile mutlaka unuttuklarınız oluyor.

    YanıtlaSil